Βιογραφικό

Κέλη Παπαδοπούλου Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Ονομάζομαι Κυριακή (Κέλη) Παπαδοπούλου, είμαι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος (B.Sc., M.Sc.) και η δημιουργός του «Διατροφή με…νου».

Λίγα πράγματα που θα ήθελα να γνωρίζετε για μένα…

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη, όπου ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στον τομέα της Διατροφής (Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας, Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης) κι έπειτα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στην Κλινική Ιατρική Έρευνα (Τμήμα Ιατρικής, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης) και στην Κλινική Διαιτολογία (Τμήμα Επιστημών Διατροφής & Διαιτολογίας, Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος), με άριστα.

Κέλη Παπαδοπούλου Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Κατά τη διάρκεια των πολύχρονων ακαδημαϊκών σπουδών μου και μέσω της πρακτικής άσκησης ως Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος στα νοσοκομεία «Γ. Γεννηματάς – Ο Άγ. Δημήτριος» και «ΑΧΕΠΑ» στη Θεσσαλονίκη πήρα πολλές γνώσεις και εμπειρία καθώς ήρθα σε επαφή με πλήθος κλινικών περιστατικών.

Επιπλέον, ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στη μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση στην ειδικότητα Τεχνικός Αισθητικός Ποδολογίας Καλλωπισμού Νυχιών και Ονυχοπλαστικής, για την οποία διαθέτω πιστοποίηση από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού και άδεια άσκησης επαγγέλματος. Στο πλαίσιο των σπουδών της ποδολογίας εκπόνησα την πρακτική μου άσκηση στο Χαρίσειο Γηροκομείο και στο ιατρείο του Ειδικού Παθολόγου – Διαβητολόγου Δημητρίου Σκούτα στη Θεσσαλονίκη, μέσω της οποίας μεταξύ άλλων γνώρισα τη σημασία της συνεργασίας των επαγγελματιών υγείας.

Η ενασχόλησή μου με τον τομέα της διατροφής δεν ήταν καθόλου τυχαία. Αν και υπήρξα δραστήρια από την παιδική ηλικία, εντούτοις αντιμετώπισα διάφορα προβλήματα διαχείρισης του βάρους μου στην προεφηβεία με αποτέλεσμα να έρθω αντιμέτωπη για κάποιο διάστημα με το πολύ συχνό φαινόμενο της παιδικής παχυσαρκίας.

Αυτό το γεγονός δε θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστη την επιλογή μου για σπουδές στον τομέα της υγείας και συγκεκριμένα της διατροφής. Μέσω της διαιτολογίας στο πλαίσιο των σπουδών μου ανακάλυψα και αγκάλιασα τον υγιεινό τρόπο ζωής, τη Μεσογειακή Δίαιτα και την αξία της σωματικής άσκησης, τα οποία με βοήθησαν να νιώσω ευεξία και γεμάτη ενέργεια, πιο ολοκληρωμένη και κυρίως να αποβάλλω το άγχος της καθημερινότητας.

Κέλη Παπαδοπούλου Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Επιπρόσθετα, είμαι εκπαιδεύτρια στον τομέα Υγείας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Αθήνας και αρθρογραφώ για τις ιστοσελίδες eimaimaia.gr και bonstato.gr. Φυσικά, μπορείτε να βρείτε άρθρα μου σχετικά με τη διατροφή και στην ιστοσελίδα μου diatrofimenou.com (blog).

Το πιο ευχάριστο κομμάτι της δουλειάς μου που απολαμβάνω απεριόριστα είναι η επικοινωνία με τους ανθρώπους που συνεργάζομαι και το γεγονός ότι μοιράζονται μαζί μου τη χαρά τους κάθε φορά που προχωράμε προς το στόχο τους. Δηλώνω foodie, λάτρης του περιπάτου με τα πόδια ή με το ποδήλατο και παθιασμένη με το χορό και τη zumba!

Ανυπομονώ να σας μεταδώσω τον ενθουσιασμό και τις γνώσεις μου για την αξία του ποιοτικού και γευστικού φαγητού, αλλά και να ανταλλάξουμε ιδέες και απόψεις για τη διατροφή.

Θα χαρώ πολύ να επιλέξετε τις υπηρεσίες του “Διατροφή με…νου” και να ξεκινήσουμε μαζί μια νέα διατροφική εμπειρία.

Μην ξεχνάτε ότι δε θέλει κόπο, θέλει Διατροφή με…νου!

Τι λέτε, λοιπόν, ξεκινάμε;